Осветиха нов офис на АДВАНС в Русе

30.01.2018

Адванс Експертни Оценки откри с водосвет нов по-голям офис в гр. Русе, който обслужва града и региона. Ръководител на регионалния офис е Ваня Христова – оценител на недвижими имоти, специалист с опит в областта на имотите и обслужването на клиенти.

Във връзка с повода да събере своите клиенти, офисът в Русе представи някои аналитични наблюдения, които е извел от практиката си в региона:

Продължават тенденциите на нарастване на средните цени на всички видове жилищни имоти, като при двустайните апартаменти ръстът е 8.5%,  а при тристайните апартаменти - 2.5%. Информацията е на база оценките на недвижими имоти, изготвени през последната година от оценителите на Адванс Експертни Оценки на територията на град Русе.

Най–предпочитаните квартали за живеене, според изведените данни за промяната на стойностите през първото тримесечие на 2019 г. в сравнение с 2018, са Възраждане и Център. Следват Ялта, Широк Център и Здравец. По-малко предпочитани, но не на последно място са Родина, Дружба и Чародейка. Най-непривлекателни са апартаментите в крайните квартали ДЗС и Захарна фабрика, където имотите се оценяват в диапазона от 340 до 390 евро/кв.м.

Пазарната стойност на гаражите варира между 4000 и 8000 евро, в зависимост от местоположение и разположение в сградата (партер-сутерен).

При офис площите нарастването на средните стойности е най-голямо - 14%, като търсенето е съсредоточено основно в Центъра, където и стойностите са най-високи – диапазон 450-850 евро/кв.м., в зависимост от локация, човекопоток, състояние, етаж и възможност за паркиране.

За промишлените имоти и складовете, пазарната стойност се движи в диапазона от 200 до 450 евро/кв.м., като най-предпочитани са Промишлените зони на града.

Относно празните парцели, стойността им варира в диапазона от 150 до 300 евро/кв.м. в централните части на града, подходящи за жилищно застрояване и от 20 до 65 евро/кв.м. в промишлените зони и крайните квартали, а в околните села - от 6 до 15 евро/кв.м.